Ga naar de inhoud
Home » 21-diner

21-diner

Wat is een 21-diner?

Een 21-diner is een etentje voor je 21ste verjaardag. Het is een traditie dat al langer bestaat in studentenverenigingen maar dat ook andere (studenten en niet-studenten) steeds vaker organiseren. Het idee is om met een chique diner te vieren – in je ouderlijk huis – dat je nu echt volwassen bent. Je nodigt daartoe je vrienden uit, niet met een appje of via Instagram maar met een mooie gedrukte uitnodiging, verstuurd per post. De gasten komen netjes gekleed, de tafel is mooi gedekt en met elkaar eet je een heerlijke maaltijd bestaande uit meerdere gangen. Bij de maaltijd horen ook passende wijnen.

Wat eet je?

Uiteraard stel je het menu helemaal zelf samen. Ik kan je hierbij van goede ideeën voorzien of kan iets ‘gewoons’ net een bijzondere twist geven. Je zou een menu kunnen samenstellen van bijvoorbeeld 4 gangen: amuse met een bubbel vooraf, daarna een voorgerecht, een soep, een hoofdgerecht en een dessert. Dit kan je ook verder uitbouwen met een extra voorgerecht, een kaasplankje et cetera.

Ik zorg ervoor dat de tafel er netjes uitziet met het juiste servies en bestek, indien gewenst ook met mooie menukaarten. De wijnen kan ik natuurlijk ook verzorgen.